Pozvánka (17. 11. 2012): Ornitologická exkurze "Podzimní Milovice 2012"

09.11.2012 15:08

Pozvánka na ornitologickou akci

„Podzimní Milovice 2012“

SOBOTA 17. 11. 2012, 9:00 hod


Pražská ornitologie si Vás dovoluje pozvat na exkurzi, věnovanou zimujícím ptákům otevřených biotopů ve vojenském prostoru Milovice. Pojďte s námi pozorovat první zimní hosty, kteří k nám přiletěli ze severu!

Zimující ptáci otevřených biotopů. Shora zleva: vrabci polní (Passer montanus), brkoslavi severní (Bombycilla garrulus), káně lesní (Buteo buteo) a hýl obecný (Pyrrhula pyrrhula) (foto: Petr Suvorov)

 

Vojenský prostor je stejně jako jiné podobné lokality unikátní svojí biodiverzitou. V průběhu hnízdní sezóny zde můžete vidět vzácné ptačí druhy, jako je např. pěnice vlašská (Sylvia nisoria), krutihlav obecný (Jynx torquilla), hrdlička divoká (Streptopelia turtur), strnad luční (Miliaria calandra) nebo včelojed lesní (Pernis apivorus). V zimním období je zde možné očekávat téměř cokoliv. Na otevřených plochách mohou zimovat hejna zrnožravých pěvců, ale nelze vyloučit i přítomnost některých druhů dravých ptáků. Délka trasy bude dost záviset na počasí, zájmu účastníků a množství zimujících ptáků. Doporučujeme s sebou vzít teplé oblečení, jídlo a pití, deštník či pláštěnku, boty, které odolají případnému bahnu, a samozřejmě dalekohled. Exkurze bude doprovázena odborným výkladem. Sraz v 9:00 - přesné souřadnice místa srazu jsou zde: 50°15'6.524"N, 14°53'14.563"E (je tam malé parkoviště)

Na setkání se těší zástupci Pražské ornitologie Petr Kolka, Petr Suvorov & Denis Matthey.

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2011 Všechna práva vyhrazena.